Ga naar Content

34-jarige man aangehouden voor rondrijden met nazi-vaandel na parkeren bij politiebureau

Een 34-jarige man uit Huizen is aangehouden voor het rondrijden met een nazi-vaandel in zijn auto. Dat meldt de politie. De vlag was goed zichtbaar door de achterruit. De man werd aangehouden bij het politiebureau van Huizen nadat hij daar de desbetreffende auto parkeerde, omdat hij zich voor een andere zaak daar moest melden. Hij is aangehouden voor groepsbelediging.

Nazi-vaandel in auto 34-jarige man uit Huizen - Foto: politie

Een paar dagen eerder werd zijn auto met het vaandel in kwestie al gespot door de wijkagent. Op het vaandel staat een hakenkruis met een adelaar afgebeeld. De agent maakte hier een melding van, waarna de politie toetste of het strafbaar was. Het tonen van dit racistische symbool kan in specifieke omstandigheden strafbaar zijn. Dat bleek het geval te zijn.

Een paar dagen later stond de auto, met het vaandel zichtbaar in de achterruit, geparkeerd bij het politiebureau van Huizen. De bestuurder moest daar zijn voor een andere zaak. Dit toeval zorgde ervoor dat hij op heterdaad aangehouden kon worden voor groepsbelediging. Het vaandel is in beslag genomen en het Openbaar Ministerie gaat nog bepalen hoe de zaak verder afgehandeld zal worden. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]