Ga naar Content

Heldendaad medewerker supermarkt komt hem duur te staan

Een medewerker van de Albert Heijn aan de Maalderij in Amstelveen raakte gisteravond lichtgewond toen hij een gewapende overvaller probeerde te stoppen, meldt de politie. De overvaller had even daarvoor een greep in de kassa gedaan. 

Albert Heijn aan de Maalderij in Amstelveen Bovenkerk is woensdagavond overvallen - Foto: VLN Nieuws

Een - op het eerste gezicht - klant van de supermarkt stapt gisteravond rond 21.50 uur de supermarkt binnen. Hij wacht geduldig bij de servicebalie tot een medewerker hem komt helpen. Als het personeelslid voor hem staat, bedreigt hij de medewerker met een mes. Die opent als reactie daarop de kassalade en pakt hier geld uit. 

Als de overvaller wil vluchten, probeert een andere medewerker hem tegen te houden. Tevergeefs, de dader verwondt hem en gaat ervandoor. "Hij was gelukkig maar lichtgewond", vertelt de politiewoordvoerder. "Er hoefde geen ambulance te komen."

Getuigen

De politie heeft het gebied rondom de Maalderij gisteravond afgezocht, maar heeft geen verdachte aan kunnen houden. Om de overvaller alsnog te vinden, is de politie op zoek naar getuigen. De medewerkers beschrijven de overvaller als een man met een sikje van ongeveer 20 jaar oud en 1,75 meter lang. Hij droeg een grijze hoodie, zonnebril en donkerkleurige broek.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]