Ga naar Content

Voor derde keer explosie bij geldwisselkantoor Amsterdamse Bijlmerdreef

Bij de vestiging van Suri-Change aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost is vannacht rond 3.45 uur weer een explosie afgegaan. Het pand van het geldwisselkantoor was al twee keer eerder doelwit van een explosie. 

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De politie laat weten dat er geen gewonden zijn gevallen door de klap. Het pand is door de klap opnieuw beschadigd geraakt. De recherche doet onderzoek bij het geldwisselkantoor en is op zoek naar getuigen.  

Op 24 mei gingen er explosieven af bij drie vestigingen van Suri-Change aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West, de Eerste Swindenstraat in Amsterdam-Oost en deze vestiging aan de Bijlmerdreef. Op 26 mei was het bij dit pand weer raak. De politie houdt rekening met een mogelijk verband tussen de explosies. 

Het geldwisselkantoor werd na de eerste explosie gesloten door burgemeester Halsema. Inmiddels heeft zijn alle vestigingen van Suri-Change gesloten vanwege de kans op herhaling. Niet alleen in Amsterdam, maar ook bij panden van dezelfde ondernemer in Den Haag en Rotterdam vonden er incidenten plaats.