Ga naar Content

En weer is het raak op beruchte Aalsmeerse rotonde: maaltijdbezorger botst op lijnbus

Op de beruchte Aalsmeerse rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat is rond 19.00 uur het zoveelste ongeluk gebeurd. Dit keer botste een maaltijdbezorger die op de fiets reed op een lijnbus van Connexxion. 

De voorruit van de bus heeft flink veel schade - Foto: VLN Nieuws

Dit gebeurde toen de bus de rotonde verliet. Bussen gaan op deze rotonde recht door het midden. Verkeerslichten waarschuwen overig verkeer als er een bus aankomt. In de voorruit van de bus zit door de botsing een flinke deuk, maar de maaltijdbezorger is niet gewond geraakt. Dat laat een woordvoerder van de politie aan NH weten.

Een verslaggever ter plaatse zag na het ongeluk ongeveer twintig geschrokken passagiers uit de bus stappen. De bus kan niet meer verder rijden en de politie heeft de weg kort afgezet, 'maar we waren vooral even aanwezig ter bemiddeling', aldus de woordvoerder. 

Elke week raak

Precies een week geleden gebeurde op de rotonde ook een ongeluk waar een lijnbus bij betrokken was. Toen schepte de bus een auto van de weg. Een week dáárvoor raakte een fietser gewond na een botsing met een lijnbus. NH zette de ongelukken van de afgelopen maanden op een rijtje in onderstaande tijdlijn.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Monique de Haas, die naast de rotonde woont, is 'weer heel erg geschrokken', laat ze aan NH weten. Ze is zo gewend geraakt aan de ongelukken dat ze de geluiden meteen herkent en opspringt. Ook vandaag stond ze weer bij de rotonde. "Ik ben blij dat die jongen geen letsel heeft, maar hij was wel heel erg ontdaan." Monique bouwt een dossier op van alle ongelukken die er gebeuren in de hoop dat de gemeente maatregelen neemt. 

Tekst gaat verder onder video. 

Monique ziet wekelijks ongelukken gebeuren op de rotonde naast haar huis - NH Nieuws

Naast buurtbewoners trok ook busmaatschappij Connexxion bij de gemeente Aalsmeer over de veiligheid van de rotondes aan de bel. "Aanleiding was dat chauffeurs bij ons hebben gemeld dat er zich regelmatig gevaarlijke situaties voordoen", liet een woordvoerder toen weten. De chauffeurs krijgen sindsdien de aanwijzing mee om er extra voorzichtig te rijden, maar het blijft dus misgaan. 

Tekst gaat verder

Busschauffeurs krijgen het advies om voorzichtig over de rotonde te rijden, maar de ongelukken stoppen niet - Foto: VLN Nieuws

Er is inmiddels wel een gesprek geweest tussen Vervoerregio Amsterdam, de gemeente, de provincie en de politie. De gemeente laat aan NH weten dat deze week een voorstel voor verbeteringen aan het college van Burgemeester en Wethouders wordt voorgelegd.

De gemeente vertelde eerder te denken aan oplossingen als drempels en verkeerslichten die pas op groen springen als de bus voldoende vaart heeft geminderd. Een derde mogelijkheid is het opheffen van de busstrook op de rotondes en de bus met het verkeer mee over de rotondes laten rijden.  

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]