Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Bloemen en kaarsjes: tientallen mensen herdenken de op festival doodgestoken Jimmy Schepers

30 mei 2023, 17.04 uur · Aangepast 30 mei 2023, 18.05 uur · Door Flip Linssen

Tientallen mensen hebben vanmiddag stilgestaan bij de dood van de 21-jarige Jimmy Schepers. Hij overleed zondagavond nadat hij werd neergestoken tijdens festival Solid Grooves. Kennisen en vrienden van Jimmy en zijn familie verzamelen zich bij het restaurant van zijn familie.

Bloemen voor op festival doodgestoken Jimmy - NH Nieuws

Bij het familierestaurant komen mensen op de fiets en in de auto aan met bossen bloemen. Op het terras staan grote tafels voor bloemen, kaarsen en een foto van de 21-jarige Jimmy. Het restaurant is voor onbepaalde tijd gesloten vanwege de gebeurtenissen.

De fatale steekpartij gebeurde zondagavond tijdens festival Solid Grooves in Westpoort. Familieleden van Jimmy roepen op sociale media op om beelden van de steekpartij naar de politie te sturen. ''Wij hopen hiermee de moordenaar van ons broertje z.s.m. te achterhalen!'', schrijven zijn zussen Jaimy en Kelly op Instagram.

Drie verdachten

De politie heeft drie verdachten aangehouden naar aanleiding van de steekpartij. Twee van hen, Amsterdammers van 20 jaar oud, konden op het festival zelf worden aangehouden. Een derde verdachte werd later opgepakt.

Bij de steekpartij raakten twee andere mannen gewond. Het gaat om een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 24-jarige man uit Amsterdam. Zij zijn allebei buiten levensgevaar.

Foto: Tientallen herdenken op festival doodgestoken Jimmy Schepers