Ga naar Content
Haarlem

Per direct dicht: Haarlemse burgemeester sluit horecazaken van misbruik verdachte uitbater

30 mei 2023, 17.07 uur · Aangepast 30 mei 2023, 19.14 uur
Door: Redactie · Foto:

Burgemeester Wienen sluit per direct de drie horecazaken van uitbater Martijn B., die verdacht wordt van seksueel misbruik. De vergunningen van Club June, wijn- en cocktailbar NIP en karaokebar Shibuya worden voor onbepaalde tijd ingetrokken. Deze drie horecagelegenheden zijn gevestigd in de Haarlemse Smedestraat. 

Naar de uitbater loopt momenteel een onderzoek. HIj wordt verdacht van verkrachting en aanranding van drie minderjarigen. Het besluit van sluiting is genomen naar aanleiding van een rapport van de politie waarin wordt vermeld dat er rondom Club June bovengemiddeld veel incidenten hebben plaatsgevonden, waaronder een aantal ernstige.

Volgens het rapport hebben leidinggevenden en uitbaters van een horecabedrijf een bijzondere verantwoordelijkheid bij de verkoop van alcohol. Daarom mogen zij niet van slecht levensgedrag zijn. "De term slecht levensgedrag past bij het beeld dat in de rapportages wordt geschetst van de uitbater", legt Wienen uit. Wie een horecavergunning aanvraagt wordt daarop gecontroleerd.

Beschermen van de samenleving

Wienen geeft aan dat hij zich bewust is van de impact van de sancties. “Ik vind de gevolgen niet opwegen tegen het belang van intrekking, namelijk het beschermen van de samenleving, de veiligheid en gezondheid van onder andere minderjarigen en de openbare orde.”

De gemeente wil niet dieper ingaan op de inhoud van de bestuurlijke rapportage maar laat wel weten dat het niet alleen gaat om de misbruikbeschuldigingen. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]