Ga naar Content

Derde Pinksterdag in Venhuizen: "Iedereen is vrij, harddraverij en laatste dag kermis"

Derde Pinksterdag, ook wel Pinkster3 genoemd is voor velen onbekend maar een begrip in het West-Friese dorp Venhuizen. Al sinds 1960 is deze dag traditie en is er harddraverij in het dorp, haaks op de kermis. In de ochtend bemachtigen de ietwat brakke Venhuizers hun plekje langs de 275 meter tellende kortebaan, dit jaar voor het eerst aan de Twijver. 

Harddraverij Pinkster3 Venhuizen - NH Nieuws

Venhuizers die wonen aan het Twijver zitten eerste rang en maken het gezellig voor de deur. Vrienden en familie zijn welkom en er wordt al vanaf 8.00 uur 's ochtends ingedronken. Vanaf half één wordt er ingezet op paarden en half twee gaat de draverij van start. "Het is gewoon traditie, gezellig met vrienden familie" verteld een inwoner van Venhuizen. "De één geeft een borrel, bij de ander kan je een happie eten, gezellig wat drinken met elkaar."

Extra vrije dag

Kinderen uit Venhuizen zijn vandaag een extra dag vrij, zelfs al je op een school in een nabijgelegen dorp zit, heb je als inwoner van Venhuizen vandaag de mogelijkheid om naar de kermis of harddraverij te gaan. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]