Ga naar Content

Zij lopen de Alpe d'Huez op voor vriendin Isabelle: "Ze zit in ons hart"

Huizers Jolanda Wielinck en Geselien Rebel zijn onderweg naar de berg der bergen in Frankrijk. Komende donderdag doen ze mee aan het evenement Alpe d'HuZes waar ze geld ophalen om een bijdrage te leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. 

Alpe d'HuZes Huizen - NH Nieuws

"Het wordt een grote uitdaging voor mij", vertelt Jolanda. "Maar opgeven is geen optie, dus 'go with the flow'." In tegenstelling tot fietsen gaan de vriendinnen lopend de berg op. Slingerend door 21 bochten met een lengte van bijna vijftien kilometer, wordt het strijden. "Maar we hebben goed geoefend."

Ze wandelen in team Isabelle dat naast de twee vrouwen ook bestaat uit een aantal fietsers. Isabelle is een vriendin van hen en zij strijdt al tien jaar tegen kanker. "Isabelle zit in mijn hart. En ik vind het belangrijk om mee te doen aan een goed doel", zo verklaart Geselien haar motivatie. 

Foto:

Stoere vrouw

"Ik ken Isabelle als een hele stoere en enthousiaste vrouw. Wij hebben ook jarenlang spinningles van haar gekregen. Dat waren fantastische sporturen. Ze sleepte iedereen erin mee", vertelt Geselien. Isabelle heeft drie vormen van kanker en artsen kunnen nu niets meer voor haar doen. 

Team Isabelle doet al voor de zesde keer mee, dus hebben ze zelfs een eigen bocht: bocht vijf. "Daar is een heel mooi bord met een sticker van het team. Isabelles bestaat uit vijf mensen. Dus daar besteden we extra aandacht, daar maken we een foto en branden een kaarsje." 

Foto:

De vriendinnen gaan sowieso één keer omhoog lopen en dan bekijken ze hoe ze zich voelen en of ze nog een keer gaan. "En als we denken: het gaat goed, kunnen we altijd nog keertje extra." Missie is geslaagd als we een keer boven op de berg staan. "Dan zeggen we: 'wauw yes, we did it'." 

Kijk live naar Alpe d'HuZes

Alpe d'HuZes is een jaarlijks evenement op de berg Alpe d'Huez in Zuid-Frankrijk. Op donderdag 1 juni gaan ruim 5000 mensen fietsend, wandelend of hardlopend de berg op, maximaal zes keer. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

Precies 693 Noord-Hollanders doen mee en NH is erbij! Verslaggever Rachel Morssink is de hele week in Frankrijk om verslag te doen voor tv, radio, website en sociale media.

Op donderdag 1 juni kijk je van 09.00-17.00 uur naar een live-uitzending van Alpe d'HuZes op tv bij NH. De registratie is een samenwerking tussen andere regionale omroepen en SBS6.

Lees ook