Ga naar Content

Teleurstelling bij AFC: titel tweede divisie gaat naar Katwijk

Het is AFC niet gelukt om op de laatste speeldag alsnog de titel in de tweede divisie binnen te slepen. Concurrent Katwijk deed wat het moest doen en won thuis met 2-1 van Spakenburg. AFC was afhankelijk van puntverlies van Katwijk om nog kans te maken op het kampioenschap, maar de Amsterdammers lieten het na om zelf de broodnodige zege te pakken. Tegen Excelsior Maassluis werd het 0-0. 

Gévero Markiet (l) en Joel Tillema van AFC gaan het luchtduel aan met Tobias Kleijweg van Excelsior Maassluis - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Bij het ingaan van de laatste speelronde hadden Katwijk en AFC beiden 68 punten. Katwijk had echt een stuk beter doelsaldo. AFC mocht dus niet zelf verliezen en bovendien hopen op puntverlies van Katwijk om nog aanspraak te maken op het kampioenschap. 

AFC kwam uiteindelijk niet tot scoren tegen Excelsior Maassluis. De opponent uit Zuid-Holland had eveneens nog veel om voor te spelen. Dankzij de 0-0 verzekerde Exceslior Maassluis zich van handhaving in de tweede divisie. 

Titel prolongatie

Voor Katwijk was de boodschap duidelijk: winnen. En dat was precies wat het elftal van Telstar-assistent Anthony Correia deed. Op het eigen sportpark werd gewonnen van Spakenburg. De fans van Katwijk moesten lang wachten op de bevrijdende en winnende treffer. Tien minuten voor tijd maakte Ahmed El Azzouti de 2-1 en zodoende kon na afloop de champagne worden ontkurkt en het kampioenschap worden gevierd. 

Tekst gaat verder onder de tweet. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Koninklijke HFC sloot het seizoen af met benauwde 1-0 zege op FC Lisse. Door de zege eindigen de Haarlemmers als zevende op de ranglijst. Het al gedegradeerde Jong FC Volendam won op bezoek bij Hardenberg met 0-3. Ezechiel Fiemawhle was met twee doelpunten de gevierde man. 

Het al eveneens gedegradeerde OFC sloot het teleurstellende seizoen af met een dikke nederlaag. De ploeg uit Oostzaan verloor met 7-1 bij De Treffers uit Groesbeek. 

Lees ook