Ga naar Content

Explosie bij Amstelveens bedrijfspand dat vorig jaar al twee keer werd beschoten

Bij een bedrijfspand aan de Veilmeesterweg in Amstelveen is vannacht een explosief afgegaan. Het is niet het eerste incident bij het pand: in oktober vorig jaar werd het pand al twee keer beschoten.

In de nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei ging er bij een bedrijfspand op de Veilmeesterweg in Amstelveen een explosief af - Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Toen het explosief rond 3.45 uur afging, waren er mensen in het pand aanwezig. Zij zijn ongedeerd. De explosie heeft alleen lichte schade aan het rolluik van het pand veroorzaakt. 

De dader reed op een scooter en kwam vanuit de richting van de Noorddammerweg. De bestuurder stapte af, plaatste het explosief voor het rolluik van het bedrijfspand en vluchtte na de explosie richting de Noorddammerweg. "Dat weten we dankzij de camera's op het bedrijventerrein hingen", vertelt de politiewoordvoerder aan NH.

Meer aan de hand

In oktober 2022 werd het pand al twee keer beschoten: in de nacht van 9 op 10 oktober en in de nacht van 19 op 20 oktober. "De politie heeft toen ook al onderzoek gedaan, maar daar is niets uitgekomen", vertelt de woordvoerder van de politie. "Als je twee keer beschoten wordt en er een explosief geplaatst wordt, moet er haast wel iets aan de hand zijn." 

De politie doet onderzoek naar het mogelijke achterliggende conflict en hoopt met hulp van getuigen te achterhalen wie het explosief heeft geplaatst. De gemeente heeft besloten dat het pand voor een maand op slot gaat.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook