Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Man neergestoken na weigeren sigaret in Amsterdam

25 mei 2023, 14.38 uur · Aangepast 25 mei 2023, 15.33 uur · Door AT5

Een man is bij de Leidsekade neergestoken nadat hij een sigaret weigerde te geven. De politie deelt een video van het incident dat eind oktober vorig jaar volledig uit de hand loopt. De verdachte 'moet' een sigaret, maar een groepje mannen weigert hem dit te geven. Er ontstaat een woordenwisseling en nadat de verdachte een duw en schop krijgt besluit hij een mes te trekken. Na een eerste misser, steekt hij het slachtoffer vervolgens in zijn been. 

Het slachtoffer verweert zich en de man met het mes valt. Na het opstaan, maakt de 'sigarettenman' opnieuw zwaaiende bewegingen met het mes. Hij raakt de man meerdere keren in het been. Het slachtoffer weet vervolgens weg te komen, maar vergeet zijn tasje, wat hij van zich afgooit tijdens de ruzie. De andere twee mannen die bij elkaar stonden vluchten ook. 

Op de beelden is te zien dat de verdachte, die om de sigaret vroeg, het tasje meeneemt.

Identiteit 

De politie is op zoek naar de identiteit van de man en roept mensen die hem herkennen op om zich te melden. "Deze beelden worden ook gedeeld in de omgeving van Den Haag, omdat er aanwijzingen zijn dat de verdachte mogelijk uit die omgeving komt", aldus de politie. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]