Ga naar Content

Problemen houden aan bij Ajax: vertrek bestuursraad

De bestuursraad van Ajax stapt voor 1 september op wegens gebrek aan vertrouwen. Dat maakte de Amsterdamse club bekend via de officiële kanalen. En dat betekent een nieuw hoofdstuk van onrust na alle sportieve malaise en waar al eerder de nodige beleidsbepalers als technisch manager Gerry Hamstra, hoofdscout Henk Veldmate en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali vertrokken.

Ajax - Feyenoord is gelijk - Foto: NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Het aftreden van de bestuursraad is het gevolg van een opstand onder de leden. Voorzitter Frank Eijken zegt dat zijn bestuursraad geen steun voelt voor het gevoerde beleid. Aanleiding hiervoor is een recent voorstel om de raad van commissarissen voortaan te betalen.

De bestuursraad vertegenwoordigt de achthonderd leden van de vereniging Ajax en is met 73 procent van de aandelen grootaandeelhouder van de club. Ook is de bestuursraad verantwoordelijk voor het benoemen van de leden van de raad van commissarissen, die op zijn beurt toezicht houdt op de Ajax-directie.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De bestuursraad bestaat naast voorzitter Eijken uit Wendy Nagel, Sander Mallie en Marc Stuut. Zij stappen dus uiterlijk op 1 september op en dat zorgt voor nieuwe problemen bij de Amsterdamse club. Waar de positie van directeur Edwin van der Sar al flink onder druk staat en het nog onduidelijk is wie komend seizoen de hoofdtrainer is.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52