Ga naar Content

Eenzaamheid bestaat niet onder racende scootmobielers in Zandvoort

In het centrum van Zandvoort bracht Pluspunt, de welzijnsorganisatie in de badplaats, kinderen en ouderen samen voor een 'race' over de Louis Davids Carré. Wie er won, was niet belangrijk. Het ging erom dat de deelnemers met elkaar in contact kwamen.

Steppende of fietsende kinderen en ouderen op de scootmobiel die het hart van Zandvoort onveilig maken: Linda Oudendijk van Pluspunt kan er uren naar kijken. Ze beoogt met evenementen als deze mensen met elkaar in contact te laten komen. Vanuit dat perspectief was de opzet geslaagd. Maar Pluspunt heeft hogere doelen. Oudendijk: "We hopen eenzame ouderen uit hun huis te krijgen." 

tekst gaat verder na de video over de race tussen jong en oud   

Scootmobielrace - NH Nieuws

Onder de deelnemers aan de scootmobielrace waren geen mensen die zich eenzaam voelen. "Hoe kom je erbij", zegt een vrouw die met een kind op haar schoot voorzichtig langs de pylonen manoeuvreert. "Ik doe wat ik kan, en trek er vaak op uit. Eenzaamheid? Ik weet niet eens wat het betekent." Een man hoort het aan en zegt: "Je moet zorgen dat je bezig blijft. Dat lukt mij aardig. Het houdt je jong."

Initiatieven

Dat het bestrijden van eenzaamheid meer is dan een 'race' op de Louis Davids Carré, realiseert Linda Oudendijk zich. "Daarom nemen we allerlei initiatieven om ervoor te zorgen dat mensen de deur weer uitgaan. Dat blijkt een hele kunst, want eenzame mensen vormen een moeilijk bereikbare groep. Dat heeft te maken met schaamte. Ze durven de eerste stap niet te zetten. Maar we doen er alles aan, hebben een breed netwerk en goede contacten met wijkteams en wijkagenten. Zo hopen we toch met deze mensen in contact te komen." 

Op 23 augustus, vlak voor de Dutch Grand Prix, is er weer een 'wedstrijd' tussen jong en oud in Zandvoort.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]