Ga naar Content

'Lelylijn moet op de agenda bij Metropoolregio Amsterdam'

De komst van de Lelylijn en een betere bereikbaarheid met de regio Amsterdam. Dat zijn de punten die Flevolandse politici willen aankaarten bij de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Daarbij werken de stad Amsterdam en de omliggende gemeenten en provincies samen. De bedoeling is om plannen te maken over bijvoorbeeld openbaar vervoer, infrastructuur, woningbouw en de energietransitie.

Raadsleden en Statenleden bijeen over de Metropoolregio Amsterdam - Foto: Omroep Flevoland

Om goed voorbereid te zijn komen Flevolandse gemeenteraadsleden en Statenleden geregeld bijeen om in een informele sfeer over de belangrijke thema's te praten. Zo'n eerste bijeenkomst was dinsdagavond op het stadhuis van Lelystad. Flevolandse politici vinden een goede treinverbinding met het noorden belangrijk. Als de MRA zich er ook sterk voor maakt, kan dat betekenen dat daarvoor makkelijker een groot geldbedrag vanuit het Rijk beschikbaar komt.

Niet achterblijven

Het bundelen van de krachten kan bijvoorbeeld gunstig zijn bij het verkrijgen van subsidies. Amsterdam en de omliggende gemeenten hebben elkaar nodig. Maar Almere en Lelystad willen als kleinere regio's binnen de MRA niet achterblijven.

De eerste bijeenkomst dinsdagavond was een kennismaking met elkaar waarbij enkele politieke standpunten werden uitgewisseld tijdens een debat. Dat verliep rustig met als gevolg dat het debat een half uur eerder klaar was dan gepland.

Dit artikel is gemaakt door de Metropoolredactie. De redactie is een samenwerking van NH Nieuws, Omroep Flevoland en AT5 en is journalistiek onafhankelijk. De omroepen ontvangen hiervoor een financiële bijdrage van de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Suggesties, tips of vragen kun je mailen naar [email protected]