Ga naar Content

Verdachte schietpartij aangehouden in trein naar Amsterdam, politie vindt vuurwapen

In een sprinter naar Amsterdam heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van een schietpartij eerder op de avond in Rotterdam. Door de ingreep werd het treinverkeer tussen de twee steden stilgelegd. Ook tussen Amsterdam en Utrecht reden er daardoor geen treinen.

De aanhouding vond rond rond 22.40 uur plaats op station Abcoude. De verdachte had een vuurwapen bij zich, meldt de Rotterdamse politie op Twitter. De trein werd bij de aanhouding omsingeld door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI).

Eerder op de avond zou de man in de buurt van de Provenierssingel, vlakbij Rotterdam Centraal, iemand hebben neergeschoten. Het slachtoffer zou aanspreekbaar naar het ziekenhuis zijn gebracht, meldt RTV Rijnmond. Een tweede verdachte is kort na de schietpartij in de buurt van Blijdorp aangehouden.

De politie kreeg later het vermoeden dat de man in de trein naar Amsterdam was gestapt en legde daarom het treinverkeer met Rotterdam stil. De verdachte werd uiteindelijk in een stilstaande trein die bij het station van Abcoude stond aangehouden.

Het perron waar de trein staat, was rond 23.00 uur nog door de politie afgezet. Ook het overige treinverkeer tussen Amsterdam en Rotterdam en tussen Amsterdam en Utrecht lag op dit moment stil. Inmiddels rijden de treinen weer. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]