Ga naar Content

Een nachtmerrie voor Bloomingdale: strandtent door grote brand volledig in as gelegd

Bij strandtent Bloomingdale in Bloemendaal heeft vannacht een zeer grote brand gewoed. De strandtent is totaal verwoest en kan als verloren worden beschouwd. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De brandweer en de politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Brand verwoest strandtent Bloemendaal - Inter Visual Studio/ Kyrlian de Bot

Rond 1.00 uur is er in strandtent Bloomingdale in Bloemendaal een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer was massaal aanwezig om de grote brand te blussen. Om de hulpdiensten de ruimte te geven, was de Zeeweg vanaf Overveen richting Zandvoort afgesloten voor verkeer. Sinds 9.10 uur is de weg weer open. 

"We zijn hier nog lang bezig met blussen", zei een woordvoerder van de brandweer aan het begin van de nacht. De strandtent kan als verloren worden beschouwd." Tijdens het uitbreken van de brand waren er geen personen aanwezig, er zijn geen gewonden gevallen.

Om 5.30 uur is de brandweer begonnen met nablussen. "Dat zal nog enkele uren duren", vertelt de woordvoerder van de brandweer. Het is op dit moment onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de politie sporenonderzoek gaat doen bij de strandtent. "Er is nog niks bekend over de oorzaak", zegt hij. "Als je niet weet waardoor de brand ontstaan is, start de politie altijd wel een onderzoek." 

Tekst gaat door onder de foto's.

De strandtent laat via Facebook weten verbijsterd en verdrietig te zijn. "Bedank voor jullie steun en medeleven", schrijven zij. Onder het bericht schrijven veel bezoekers dat ze mooie herinneringen hebben aan de strandclub. Ze vinden het heel erg dat het helemaal is verwoest en wensen de eigenaar en het personeel sterkte.