Start van hoofdcontent

Uithoorn

nl

Uithoornse rommelroute meer dan alleen koopjes scoren: "Je ontmoet je dorpsgenoten"

20 mei 2023, 19.30 uur · Door Celine Sulsters

Koopjesjagers kwamen vandaag van heinde en verre naar Uithoorn om de rommelroute dwars door het dorp te volgen. Inwoners hadden hun tuin daar voor een dag omgetoverd tot winkel.

Rommelroute dwars door Uithoorn - NH Nieuws

"Maar het gaat vooral om de lol hoor", vertelt een deelnemer aan NH. Initiatiefnemer Susanne Aalders beaamt dat. "Het is goed voor het recyclen van spullen, want je kan altijd weer een ander blij maken met jouw spullen, maar het is ook heel erg verbroederend. Je leert je buren en dorpsgenoten kennen."

"Dit jaar hebben we twee scholen bereid gevonden om hun schoolplein open te stellen"

Initiatiefnemer Susanne Aalders

Het leidt tot mooie ontmoetingen, ziet één van de verkopers-voor-een-dag. "Vanmorgen had ik hier wat dames die tegen elkaar riepen: 'Hey, jij was toch mijn buurmeisje!' Waarop de ander antwoordde: 'Ja, ik heb jou echt al jaren niet gezien!'"

217 Uithoornse gezinnen hadden zich aangemeld voor deze tweede editie van de rommelroute. Waar flatbewoners vorig jaar nog buiten de boot vielen, kunnen ook zij dit jaar meedoen. "Vorig jaar waren veel van hen teleurgesteld. Die konden niet meedoen, want je kan moeilijk vanaf je balkon verkopen. Dan komt er niemand. Dit jaar hebben we twee scholen bereid gevonden om hun schoolplein open te stellen", vertelt Susanne. 

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Alle adressen die dit jaar meedoen zijn op een kaart weergeven - Foto: Uithoorn voor elkaar

En de 'rommel' die de Uithoornaars na Koningsdag én de rommelroute nog niet zijn kwijtgeraakt, belandt zeker niet in de prullenbak. "Aan het eind geven we alles gratis weg", vertelt iemand. "Dat van ons gaat naar de kringloop of liefdadigheid", belooft één van de verkopers.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]