Ga naar Content

Tergooi MC verhuist naar gloednieuwe locatie in Hilversum: "Het is onwerkelijk"

De dag is eindelijk aangebroken: vandaag verhuizen alle patiënten van ziekenhuis Tergooi Blaricum en Hilversum naar het gloednieuwe Tergooi MC in Hilversum. Patiënten werden vanmorgen via een speciale verhuiswagens naar de nieuwe locatie vervoerd. 

230520_tergooi - NH Nieuws

Een ziekenhuis verhuizen is een hele klus, bleek vandaag bij de verhuizing van Tergooi Hilversum en Blaricum naar één groot medisch centrum in Hilversum het Tergooi MC. Alle patiënten in Blaricum werden vandaag verhuisd in een speciale colonne. "Voor mij was het een hele prettige reis van Blaricum naar hier. Ik denk dat deze helemaal volgens de planning is gegaan", laat Toon Smit, een van de patiënten die vandaag werd verhuisd, weten. 

Afgelopen jaren is toegeleefd naar deze verhuizing. De medewerkers genieten enorm van deze bijzondere dag. "Ik vind het echt prachtig, het is echt onwerkelijk. Het is nog mooier dan dat we bedacht hadden op de tekeningen. Ik geniet enorm", zegt Janneke Brink-Daamen, voorzitter Raad van Bestuur van Tergooi over de nieuwe locatie.

"Het is nog mooier dan dat we bedacht hadden op de tekeningen"

Janneke Brink-Daamen

Eenpersoonskamers 

Niet alleen de locatie is veranderd, ook biedt het ziekenhuis de nieuwste apparatuur en zelfs eenpersoonskamers. "De eenpersoonskamers helpen enorm voor de rust van de patiënten. Verder is ook alle apparatuur vervangen, dus dat is allemaal het nieuwste van het nieuwste", aldus Janneke. 

Toon Smit is erg blij met zijn nieuwe kamer: "Allemaal eenpersoonskamers die er schitterend uitzien met een eigen badkamer. Dus veel privacy en ook veel rust." 

Oude locatie

De oude locatie van het ziekenhuis in Blaricum gaat ook gemist worden door de patiënten en medewerkers. Chris Schubart is psychiater in het ziekenhuis: "Wat ik denk ik ga missen aan de locatie in Blaricum, is de prachtige rij bomen die je daar hebt langs de parkeergarage, dat is ook een prachtig binnen komen. Ik heb er lang gewerkt en tegelijkertijd: het is hier ook echt prachtig." 

Vanaf vandaag zijn bezoekers welkom in de nieuwe locatie in Hilversum en zelfs de eerste operatie is vandaag al succesvol voltooid. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]