Ga naar Content

Woningzoekenden bezetten 'onbewoonbare' lap Amstelveense grond: "Zal ons worst wezen"

Een stuk grond aan de Laan van Kronenburg in Amstelveen is sinds gisteren bezet door een groep woningzoekenden. Er waren ooit plannen om op het stuk grond 2.500 studentenwoningen te bouwen, maar dat is nooit van de grond gekomen vanwege Schiphol. De nieuwe bewoners vonden het braakliggende stuk de perfecte locatie om te wonen. 

Studenten bezetten stuk grond aan Laan van Kronenburg - NH Nieuws

"De plannen voor de bouw van de studentenwoningen gingen niet door omdat er volgens het Rijk te veel overlast is van geluid door Schiphol. Dus er mocht niet gebouwd worden, maar wij dachten: 'Het zal ons een worst wezen, wij gaan hier wonen", aldus de nieuwe bewoonster Kelli*. 

Op het terrein staat een schuurtje dat nu wordt gebruikt om in te slapen. "We willen meer van dat soort huisjes regelen en voor de rest slapen in busjes en caravans." Daarnaast hebben de nieuwe bewoners een moestuintje gestart in de hoop om hun eigen groenten te verbouwen. "We willen hier een soepkeuken beginnen en lezingen over landbouw verzorgen."

"Er is nog geen sprake van bedreiging van de openbare orde"

Gemeente Amstelveen

De politie en de gemeente Amstelveen zijn ondertussen op de hoogte gebracht door de nieuwe bewoners. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de situatie in de gaten wordt gehouden, maar dat ze nu nog niet overgaan tot ontruiming.

"Op dit moment is er geen sprake van een bedreiging van de openbare orde en veiligheid in het gebied." De gemeente laat daarnaast weten dat zij niet de eigenaar is van de grond. 

*Kelli is niet haar echte naam, die is wel bekend bij de redactie. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]