Ga naar Content

Oud-prof Mark de Vries met vuilniszak vol shirts naar De Aftrap: "Denk dat ik er 120 heb"

Met een vuilniszak vol wedstrijdshirts stapt Mark de Vries de studio van De Aftrap binnen. "Ik denk dat ik er wel 100 tot 120 heb", vertelt de oud-prof van FC Volendam. Hij is vanavond te gast met Sander Middelbeek, trainer van de zaterdagamateurs van Ajax. Aan elk van de shirts kleeft eigenlijk wel een mooi verhaal. Hoe hij aan het shirt van Engels international Les Ferdinand komt, vertelt de inmiddels 47-jarige De Vries in onderstaande video. 

Hoe Mark de Vries aan het shirt van Les Ferdinand kwam - NH Sport/ Edward Dekker

HRC uit Den Helder was de eerste voetbalclub van De Vries. In het betaalde voetbal debuteerde hij in 1994 voor FC Volendam. Daarna was de goaltjesdief van weleer onder meer trefzeker voor Cambuur en Dordrecht en in Schotland bij Hearts. 

"We kunnen niet ontkennen dat AZ een iets groter budget heeft en in de faciliteiten ver vooruit is"

VV Alkmaar-trainer Mark de Vries

Als trainer verruilt hij deze zomer de vrouwen van VV Alkmaar voor de AZ Vrouwen, waar hij een contract voor één seizoen tekende. Een stap omhoog. "We kunnen niet ontkennen dat AZ een iets groter budget heeft en in de faciliteiten ver vooruit is. Kijk, Fortuna heeft er een klap geld tegenaan gegooid en die zijn derde geworden. Dat is niet de manier van AZ. AZ is een opleidingsclub, maar op een andere manier", aldus de aanstaande trainer. Overigens stopt De Vries na dit seizoen ook als trainer bij derde divisionist DEM uit Beverwijk.

Trainer Sander Middelbeek heeft zijn contract met de amateurs van Ajax juist met één jaar verlengd.  Hij stapte in het najaar van 2021 in als opvolger van Detlef Legrand. Met enkele gerichte versterkingen hoopt hij naar de derde divisie te promoveren. Dit seizoen zit dat er niet meer in. 

"Heitinga worstelt zich naar het einde van het seizoen"

Ajax Zaterdag 1-trainer Sander Middelbeek

Op sportpark De Toekomst maakt Middelbeek van dichtbij mee hoe trainer John Heitinga de Amsterdamse club door deze woelige tijd probeert te loodsen. "Hij worstelt zich naar het einde van het seizoen en probeert derde te worden", aldus Middelbeek.

Tekst gaat verder onder de video.

Sander Middelbeek: "Heitinga worstelt zich naar het einde van het seizoen" - NH Sport/Edward Dekker

Natuurlijk zie je in deze uitzending ook weer ons spelletje Raak de Vlag. Wie legt de ballen zo dicht mogelijk bij de Noord-Hollandse vlag? Erik-Jan Brinkman bindt de strijd aan met voormalig FC Volendam-speler André Stuijt.

De Aftrap is elke vrijdag om 17.10 uur op tv te zien bij NH Sport. Daarna volgt elk uur de herhaling. 

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 19 mei met Mark de Vries en Sander Middelbeek - NH Sport/ Edward Dekker

Volgende week is de laatste aflevering van dit seizoen van De Aftrap. De algemeen directeur van AZ schuift dan aan, net als FC Volendam-trainer Wim Jonk. Heb je een vraag voor ze of wil je reageren? Stuur een mailtje naar [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52