Ga naar Content

Borrelen voor de Gooise Voedselbank, studenten organiseren inzamelingsactie

Borrelen en tegelijkertijd geld inzamelen voor de Voedselbank, het klink als te mooi om waar te zijn. Studenten Nina en Jasmijn van de Hogeschool Utrecht organiseren aanstaande maandag deze inzamelingsactie voor de Voedselbank Gooi & Omstreken. Een grote borrel met hapjes, een veiling en dat midden in de natuur. Met de veiling en de entreegelden hopen ze een groot bedrag aan de Voedselbank te kunnen doneren.

Nina & Jasmijn organiseren voor Voedselbank Gooi & Omstreken een natuurborrel en een veiling - Foto: Fabian van der Gijze

Momenteel voedt de Voedselbank Gooi & Omstreken 548 gezinnen, 1500 mensen dus. Met het geld dat gedoneerd wordt kan de Voedselbank het tekort aan groente en fruit aanvullen.

Coördinator van de Voedselbank Leo Stoker is blij met het initiatief: "Door supermarkten wordt steeds minder voedsel gegeven. Via apps als 'ToGoodToGo' bijvoorbeeld, dumpen ze eten tegen lage prijzen. Groente en fruit kunnen we amper meer  ter beschikking stellen, dus nu kopen we dat zelf in om onze gezinnen toch een goed pakket te kunnen geven."

Schoolopdracht

Nina en Jasmijn hebben hun idee dat ze hebben ontwikkeld voor een schoolopdracht 'De Nature Borrel' genoemd en bestaat uit lekkere drankjes en hapjes. Tijdens de borrel wordt er een veiling gehouden. Ondernemers uit de regio hebben mooie artikelen ter beschikking gesteld.

De borrel start om 18.00 uur en het zal tot ongeveer 20.00 uur duren. Entree is tien euro en komt volledig ten goede aan de Voedselbank. Natuurcamping Fazantenhof Karnemelksweg 1a, Hollandsche Rading. Aanmelden kan via e-mail: [email protected]. Voor meer informatie of een donatie check de website.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]