Ga naar Content

Bewoners via balkon gered bij brand in Amsterdams appartementencomplex

De brandweer is vannacht grootschalig uitgerukt naar een brand in een appartementencomplex aan de Dr. H. Colijnstraat in Amsterdam. Vier bewoners moesten door de brandweer via een balkon worden gered. Zeven bewoners werden nagekeken door de ambulance. Een kat uit een ander appartement heeft de brand niet overleefd. 

De brand in het complex werd rond 3.40 uur ontdekt. De brandweer schaalde snel op naar een grote brand en kwam met veel eenheden ter plaatse. Rond 4.30 uur liet de brandweer weten dat de brand onder controle was. Twee volwassenen en twee kinderen werden door de brandweer via een balkon naar beneden gehaald. "Ze zijn enorm geschrokken", vertelt een woordvoerder van de brandweer op NH Radio. "Het hele gezin is nagekeken in de ambulance, gelukkig viel dat mee." 

Het appartement is flink beschadigd door de brand. "Er is veel schade door het vuur, de rook en het blussen", legt de woordvoerder uit. "Het gezin kan daarom niet terug naar huis. Nu zal gekeken worden hoe die schade hersteld kan worden." 

Elektrische step

Ook veel andere bewoners moesten hun huis tijdelijk verlaten en stonden beneden te wachten. De brandweer voerde metingen uit in de appartementen die door de brand beschadigd waren en die daarnaast zaten. Bewoners van vier woningen konden niet meer terug naar hun appartement vanwege rookschade. 

De vermoedelijke oorzaak van de brand is een elektrische step die in de woning stond. "We zien helaas dat het af en toe misgaat met elektrische fietsen of steps. Hoe deze brand precies is ontstaan, durf ik nog niet te zeggen", zegt de woordvoerder. Er wordt nog in het complex onderzoek gedaan. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]