Ga naar Content

Fred Bischot van speler in eredivisie naar trainer in de kelderklasse: "Het houdt je van de straat"

De inmiddels 74-jarige Fred Bischot kan het voetbalveld niet loslaten. In de jaren zeventig en tachtig speelde hij honderden wedstrijd voor Telstar. Tegenwoordig is hij de trainer van vijfdeklasser De Kennemers uit Beverwijk. "Het houdt je van de straat. Zo lang de jongens het leuk blijven vinden, blijf ik het gewoon doen", zegt Bischot vastberaden. 

Fred Bischot: van eredivisie naar kelderklasse - NH Nieuws

Zaterdag speelden de Beverwijkers hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Rood Wit Zaanstad en NH Sport liep de hele dag met de camera mee met de geboren Amsterdammer.

Ballen oppompen, warming-up en coachen

Het blijft een bijzonder gezicht. De man die jarenlang met Telstar in de eredivisie speelde, is nu trainer in de onderste regionen van het amateurvoetbal. Bij De Kennemers moet Bischot het stellen zonder assistent en doet hij van alles zelf. "Ik vind het gewoon leuk om tussen die jongens te staan", vertelt Bischot enthousiast.

"Waarom zou ik een keeperstrainer moeten hebben als ik geen keeper heb?"

De Kennemers-trainer Fred Bischot

De Kennemers verloor dit seizoen veel meer dan dat ze wonnen, maar Bischot hield de moed erin. Zo speelden ze een heel seizoen zonder keeper en ging een veldspeler maar op doel staan. "Waarom zou ik dan een keeperstrainer moeten hebben als ik geen keeper heb?", vraagt hij. Ook volgend seizoen blijft Bischot trainer van De Kennemers.

Lees ook