Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Actrice Tjitske Reidinga opent bloemenstal in Amsterdam voor mensen die Moederdag lastig vonden

15 mei 2023, 15.58 uur · Aangepast 15 mei 2023, 18.48 uur · Door AT5

Niet iedereen heeft een moeder of kind om Moederdag mee te vieren. Om hen troost te bieden, zette actrice Tjitske Reidinga vandaag een bloemenstal neer op het Amstelveld. Iedereen die zich geroepen voelt, kan er gratis een boeket samenstellen. 

230515_moederdagNH - NH Nieuws

"De laatste jaren ergerde ik me wel heel erg aan het commerciële van Moederdag", vertelt Reidinga. "Terwijl ik ook weet van vriendinnen hoe moeilijk het is om een kind te verliezen. Dan zit je helemaal niet te wachten op parfum of een tijdschrift. Dan wil je gewoon vastgepakt worden."

Dat bloemen daarbij een grote rol kunnen spelen, merkte ze tijdens haar eigen ervaring op de bloemenmarkt. Al twee jaar lang verkoopt ze elke maandag bloemen: "Door bloemen krijg je contact met mensen. Je vraagt wat ze willen, welke kleuren ze mooi vinden, waarvoor het is. Je maakt om heel veel redenen boeketten. Daaromheen zit altijd een verhaal."

Foto: Snapshot Video 195467 (00:03)

Ook hoopt Reidinga dat de stal uitnodigt voor een gesprek over rouwen:  "Dat is mijn drijfveer. Rouw is niet zo'n ingewikkeld onderwerp. Wij zijn hier niet zo goed in rouwen. In Nederland ga je naar een crematorium, eet je een stuk cake en daar zit je dan. Maar rouw duurt lang, gaat nooit weg, is een steen dat altijd in je zit."

De bloemenstal van Reidinga is vandaag tot 17.00 uur te bezoeken op het Amstelveld in Amsterdam. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]