Ga naar Content

AZ'er Tijjani Reijnders enige debutant in voorselectie Oranje

Geweldig nieuws voor Tijjani Reijnders. De middenvelder van AZ is door bondscoach Ronald Koeman geselecteerd voor Oranje. Het gaat om een 32-koppige voorselectie. De definitieve groep speelt in juni de Nations League Finals.

Tijjani Reijnders - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Het is de eerste keer voor Reijnders dat hij bij de voorselectie zit. En hij is ook de enige nieuwe naam op de voorlopige keuzelijst van Koeman. Op 29 mei moet de bondscoach doorgeven welke 23 spelers hij meeneemt naar de 'Final Four'. 

Doorbraak

Reijnders brak dit seizoen door in Alkmaar, waar de geboren Zwollenaar het in de voorgaande seizoenen vaak met invalbeurten moest doen. Deze voetbaljaargang zette trainer Pascal Jansen hem in alle 32 competitiewedstrijden in de basis. De 24-jarige Reijnders scoorde daarin vier keer en gaf zes assists. Zo maakte hij gister ook een treffer in de 5-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen.

Vijf Ajacieden

Verder selecteerde Koeman geen spelers van AZ. Wel behoren de Ajacieden Steven Berghuis, Jurriën Timber, Davy Klaassen, Steven Bergwijn en Brian Brobbey tot de voorselectie. Verder zijn er ook plekjes voor oud-AZ'er Teun Koopmeiners en Joey Veerman uit Volendam. 

In de Nations League Final is Kroatië 14 juni de tegenstander in de Rotterdamse Kuip en een eventuele finale is vier dagen later tegen Spanje of Italië.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52