Ga naar Content

Strandgangers genieten nu het nog kan van warm weer, na dit weekend is het over

Op het strand van Egmond aan Zee is het lekker druk. Dagjesmensen genieten volop in het zand en zoeken hier en daar afkoeling in het water. Nu het nog kan, want na het weekend wordt het wisselvalliger.

Foto: Sjef Kenniphaas

De afgelopen week was het vrij regenachtig en ook vanaf maandag komen de buien weer om de hoek kijken. Maar vandaag blijft het overwegend droog. En flink zonnig, met temperaturen van rond de 20 graden. Het is daarmee vrij warm voor de tijd van het jaar. Hier en daar kan het zelfs omhoog schieten naar de 22 graden.

Morgen, Moederdag, hoe gaat die eruit zien? Ook ongeveer dezelfde temperaturen als vandaag, zo rond de 20 graden. De kans is wel aanwezig dat er een buitje valt.

Na het weekend ander beeld

Het korte broeken-weer zoals vandaag en morgen wordt het maandag misschien nog wel, maar er worden wel degelijk lagere temperaturen verwacht. Het wordt zo rond de 17 graden. De kans op buien neemt toe. Vooral rond dinsdag wordt het regenachtig met graden van rond de 12. Dan mag de jas dus echt wel weer aan.

Naarmate de week vordert, lopen temperaturen overigens weer rustig op. Maar zeker niet zulke warme dagen als dat het nu zijn. Dus strandgangers opgelet: neem het er vandaag of morgen goed van.

Hieronder enkele beelden van hoe dagjesmensen in Egmond aan Zee de verkoeling proberen op te zoeken, zoals deze man die de golven trotseert.

Foto: Sjef Kenniphaas

Of deze twee die - vooralsnog alleen - hun voeten onderdompelen in het koude water.

Foto: Sjef Kenniphaas

Een reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is er ook bij om alles op en om het water veilig te laten verlopen. Vandaag is het Nationale Reddingbootdag, waarbij reddingswerkers een kijkje in hun keuken geven. 

Foto: Sjef Kenniphaas