Play-offdroom spat snoeihard uiteen voor Telstar

Telstar heeft de laatste strohalm naar de play-offs niet kunnen pakken tegen MVV. Het werd in Maastricht 2-1 voor de Limburgers. Glynor Plet scoorde in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer, maar het duel leverde geen punten op. Door de zege van concurrent VVV-Venlo op De Graafschap (2-1), is de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie niet meer haalbaar.

MVV - Telstar - Foto: Pro Shots / George Deswijzen

Vanwege het overlijden van oud-voorzitter Anton van Kooten speelde Telstar met rouwbanden. De huidge voorzitter Pieter de Waard kwam op de fiets (!) naar het stadion. Hij stopt na dit seizoen en arriveerde zo'n beetje tegelijkertijd met het eerste fluitsignaal in stadion De Geusselt.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar. Tom Overtoom probeerde het maar eens van afstand en dwong daarmee doelman Romain Matthys tot een puike redding.

Het was echter Jarne Steuckers, die de eerste kans van MVV raak schoot: 1-0. De voorsprong werd binnen tien minuten verdubbeld via Ruben van Bommel. Telstar gaf de hoop niet op en vocht voor de laatste kans op de play-offs. Tweemaal was David Min dichtbij een doelpunt, maar het zat niet mee in de afronding.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Na de rust ging de Witte Leeuwen alles of niets spelen. Aanvallers Glynor Plet en Cain Seedorf kwamen in het veld voor Anwar Bensabouh en Jayden Turfkruier. Net als in de eerste helft creëerde Min de grootste kansen voor Telstar en opnieuw was Mathys meermaals spelbreker.

MVV liet zich op de counter zien, maar Telstar-keeper Ronald Koeman Jr. was belangrijk met een schitterende redding. Even later had Christos Giousis tweemaal de aansluitingstreffer op zijn schoen, ook zonder succes. Dat succes was er in de 80e minuut wel voor Plet. Hij tikte raak op aangeven van Giousis en bracht de spanning terug: 2-1. In de score kwam geen verandering meer, waardoor Telstar zonder punten naar huis ging. Plet is door zijn goal wel alltime clubtopscorer in de competitie geworden. Hij maakte 88 doelpunten.

Het seizoen wordt volgende week afgesloten met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Meer dan sportieve eer staat er niet op het spel. Telstar heeft zeven punten minder dan VVV-Venlo en FC Eindhoven en kan de play-offs niet meer halen.

Opstelling Telstar: Koeman; Boussakou, Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier (Seedorf/46); Bensabouh (Plet/46), Overtoom, Najah; Min (Blommestijn/81), Giousis