Ga naar Content

Politie zwaarbewapend naar man met nepwapen Beverwijk: "Niet van echt te onderscheiden"

Meerdere politiemannen in Beverwijk zijn vanmiddag met zware vesten aan naar een auto gegaan met daarin iemand met een nepwapen op zak. Een voorbijganger deed de ontdekking en belde de politie. Geen echt wapen, bleek dus later. Maar het hebben van zo'n imitatiewapen kan gevaarlijk zijn. Volgens de politie "niet van echt te onderscheiden".

Foto: Wijkagent Chiel van de Geer op Twitter

De politie stelt dat een man rondom fastfoodketens aan de Parallelweg in Beverwijk in zijn auto stapte, volgens een omstander met een wapen. De bewuste man zat vervolgens langere tijd in zijn auto met het exemplaar in zijn hand.

Een politieagent deelt op Twitter een foto van het imitatiewapen dat ze aantroffen, toen ze met volle bezetting naar de man reden. Volgens de politie is het nepwapen niet te onderscheiden van een echt pistool. Hij zette het bewuste imitatiewapen op de foto, samen met zijn eigen dienstwapen.

Met getrokken vuurwapen 

En daarmee probeert hij te laten zien dat het verschil nauwelijks te merken is. "Als je hiermee rondloopt, loop je dus het risico dat de politie je met getrokken vuurwapens aanhoudt", vervolgt de agent.

De tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De politie zegt dat het om een balletjespistool gaat "dat ook geschikt kan zijn voor afdreiging bijvoorbeeld." Daarom was het volgens de politie "zeer zeker een serieuze aanleiding om erop af te gaan."

De eigenaar van het nepwapen is aangehouden, het neppistool zal door de politie worden vernietigd.