Start van hoofdcontent

Velsen

nl

Afscheid clubicoon De Waard door fietstocht met supporters van IJmuiden naar Maastricht

11 mei 2023, 18.11 uur · Aangepast 11 mei 2023, 19.02 uur · Door Koen Bugter

Clubicoon Pieter de Waard neemt na 17 jaar afscheid als voorzitter van voetbalvereniging Telstar. Tientallen supporters fietsen samen met De Waard richting Maastricht voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen MVV. Zij fietsen daarvoor in twee dagen meer dan 230 kilometer. Een ludiek afscheid voor De Waard, volgens de club én de supporters een kleurrijke voorzitter die gemist gaat worden.

Pieter de Waard zegt bij de aftrap van de fietstocht over zijn toekomst tegenover verslaggever Koen Bugter dat hij niet achter de geraniums gaat zitten: "Er moet geld binnenkomen om het gezin De Waard draaiende te houden. Zoals het er nu naar uitziet, wil ik drie maanden kelner zijn op het strand van IJmuiden. Daarna wil ik vijf maanden heftruck rijden in een loods. Zo ben ik ooit mijn werkzame leven begonnen. Daarnaast wil ik mijn communicatiebureau weer handen en voeten geven."

Supporter in hart en nieren

De voetbalclub uit IJmuiden zal het echt zonder De Waard verder moeten gaan schoppen. "Telstar, zal ik een seizoen niet bezoeken, maar daarna verheug ik mij er op om supporter in hart en nieren te zijn," aldus de afzwaaiende voorzitter.