Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Alkmaarse burgemeester veroordeelt gedrag AZ-supporters: "Boos en teleurgesteld"

7 mei 2023, 17.27 uur · Door Redactie

Boos en teleurgesteld: zo reageert burgemeester Anja Schouten van Alkmaar op het gedrag van een grote groep AZ-supporters gisteren voor de wedstrijd tegen Ajax. Meer dan 150 supporters werd opgepakt voor het zingen van antisemitische liederen in een metro op weg naar de Johan Cruijff ArenA.

Foto: VLN Nieuws

Schouten vindt het gedrag van de supporters 'onacceptabel', juist op een dag vlak na 4 en 5 mei. "Ik ben enorm boos en teleurgesteld over dit wangedrag van deze groep voetbalbezoekers. Zeker zo vlak na 4 en 5 mei. Antisemitisme is onacceptabel en hoort nergens thuis, niet in onze gemeente, niet in het voetbal, niet bij AZ", laat zij in zijn reactie weten.

"Dit druist in tegen de waarden waar we met elkaar en zeker ook in onze gemeente voor moeten staan. Ik onderschrijf de reactie van AZ en ga met de club in gesprek."

Nadrukkelijk afstand

AZ liet vanmiddag op de site weten dat het de spreekkoren van de supporters 'verwerpt en veroordeelt'. Volgens de club gaat het om 'een klein deel van de aanhang' was. "De club keurt opruiend gedrag en discriminatie in welke vorm dan ook ten strengste af en neemt nadrukkelijk afstand van degenen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt."

AZ laat weten dat het het onderzoek van politie en justitie afwacht en alle medewerking zal verlenen die daarbij gevraagd wordt.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.