Telstar schiet weinig op met gelijkspel tegen Willem II

Telstar kreeg genoeg kansen in de wedstrijd tegen Willem II, alleen leverde het niks op. Het bleef daardoor tot het einde ongemeen spannend, 0-0. Daarmee schieten de Witte Leeuwen niks op, aangezien concurrent VVV-Venlo ook gelijkspeelde tegen Helmond Sport (1-1).

Anass Najah in actie tegen Willem II - Foto: Pro Shots / Toin Damen

Om de kleine kans op play-offs in leven te houden, moest Telstar Willem II in eigen huis verslaan. Het waren echter de Tilburgers, die voor het eerst gevaarlijk werden. Elton Daniël Kabangu schoot net voor het doel van Telstar langs. Uit de kluts was er bijna een geluksdoelpunt voor de thuisploeg. Doelman Kostas Lamprou kon de getoucheerde bal van Erik Schouten uit het doel houden. De Witte Leeuwen werden voor de rust niet meer gevaarlijk. Rijpenaar Jizz Hornkamp was nog dicht bij voor Willem II in de eerste helft.

Tekst gaat verder onder de tweet.

David Min (m) was veruit de gevaarlijkste man van Telstar - Foto: Jan Mulder/Orange Pictures

Na de rust gaf Yahya Boussakou een strakke voorzet op David Min. De boomlange spits kreeg zijn hoofd echter niet goed genoeg achter de bal. In de tegenstoot was Melvin de Leeuw zeer gevaarlijk, maar doelman Ronald Koeman Jr. hield zijn ploeg op de been. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Min nog dé kans op de 1-0. Een voorzet van DJ Buffonge werd verlengd door de spits, maar de bal werd vlak voor de lijn weggehaald.

Er volgde hierna nog een tumultueuze slotfase, waarin Min alsnog 1-0 maakte. Dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens een duwfout. In de consternatie kreeg trainer Mike Snoei nog een rode kaart. Het maakte voor de uitslag niet meer uit. Door het gelijkspel blijft Telstar steken op de negende plaats. ADO Den Haag en Jong AZ kunnen nog over Telstar heen, als zij maandag winnen.

Opstelling Telstar: Koeman; Boussakou (Plet/63), Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier; Overtoom, Bensabouh (Buffonge/81), Najah; Giousis, Min