Ga naar Content

Agent wordt meters lang meegesleurd door vluchtende scooterrijder

Twee politieagenten zijn gisteravond gewond geraakt bij een aanhouding van een minderjarige jongen uit Zaandam. Een van de agenten werd frontaal door de tiener op de bromfiets aangereden en enkele meters over de grond meegesleurd. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het incident gebeurde gisteravond rond 20.00 uur op de Wibautstraat in Zaandam. De agenten zien tijdens surveillance een jongen op een bromfiets door het rode licht rijden. Ze volgen de bestuurder en geven een stopteken, maar de jongen op de bromfiets rijdt door. 

Vervolgens rijdt de bestuurder weer door het rode licht. De agenten volgen de bestuurder en proberen met optische signalen zijn aandacht te trekken. Het lukt om contact te krijgen nadat ze hem aanspreken. Niet veel later komt de bestuurder tot stilstand omdat hij een doodlopende straat inrijdt. Nadat de agenten op de Rijshoutweg uit hun politie auto stappen, rijdt de bestuurder van de bromfiets frontaal tegen één van de twee agenten.

Meegesleurd

De agent wordt enkele meters over de grond meegesleurd en komt hard ten val. De andere agent weet de verdachte vast te pakken waarna hij ten val komt. De verdachte is vervolgens aanhouden. Bij de aanhouding raakt ook de andere agent gewond.

Nadat de verdachte is overgebracht naar het politiebureau gaan de twee agenten naar het ziekenhuis voor controle. Zij maken het ondanks verwondingen, zoals schaafwonden en kneuzingen, goed. De verdachte zit op dit moment nog vast en zal worden verhoord.

Lees ook