Ga naar Content

Gruwelkruising Winkel / N242 opnieuw op de tekentafel voor extra veiligheid

De provincie Noord-Holland gaat dit najaar opnieuw aan de slag met de kruising ’t Hoefje/Boomgaardweg en de oprit naar de N242 bij Winkel. Er gebeuren veel ongevallen op de kruising van de weg het dorp uit naar de oprit van de N242. Om dit aan te pakken heeft de gemeente samen met de provincie en in overleg met de politie een aantal maatregelen bedacht. Daarvoor wordt een schetsontwerp gemaakt en met de bewoners besproken. 

Afgelopen jaar zijn er al meerdere ongelukken geweest bij het omstreden kruispunt in Winkel. - Foto: NH Nieuws

De kruising is al jaren berucht. Ondanks dat er van alles aan is gedaan om dit veiliger te maken gebeuren er regelmatig ongelukken. Zo zijn onder andere verkeersborden weggehaald en verplaatst, maar dat lijkt onvoldoende te werken. Ook de laatste gedeeltelijke wegafzetting, de rood-witte 'schildjes', zijn onlangs weggehaald omdat het nauwelijks effect had, zegt wijkagent Bas Dirkmaat.

Trend

"Deze locatie begint een trend te worden met aanrijdingen", schreef Dirkmaat vorig jaar op Twitter. "Let goed op daar." De ongelukken gebeuren meestal wanneer mensen vanaf de Boomgaardweg komen, het Hoefje oversteken en N242 op willen rijden. Bij de eerste oversteek gaat het vaak nog goed, maar bij de tweede oversteek botsen ze op verkeer van rechts.

Omwonenden maken zich constant zorgen over de kruising. "Weer een flinke klapper", schreef  iemand op Facebook afgelopen najaar na alweer een aanrijding in de vroege ochtend. "Gaan we wachten tot er een keer een dode valt?"

De provincie erkent dat de verkeerssituatie onveilig is en gaat daarom opnieuw aan de slag met nieuwe maatregelen. Wat die nieuwe maatregelen precies inhoudt is nog niet bekend.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play