Ga naar Content

Koningsdag: kinderen voelen zich koning te rijk in speelparadijs De Kwakel

De Kwakel staat bekend om de goede feesten, en stelt ook dit jaar met Koningsdag niet teleur. De kinderen uit het dorp zijn de hele dag druk in de weer met knutselen, de optocht en spelletjes spelen.

Koningsdag in De Kwakel - NH Nieuws

Tientallen kinderen staan met hun fietsje in de hand voor het dorpshuis in De Kwakel. Op de statafels staan mandjes met crêpepapier, lintjes en ballonnen. "Ik kom mijn fiets versieren voor koningsdag", vertelt een meisje. Samen met haar broertje doet ze een oranje lint om haar fiets.

Het artikel gaat verder onder de foto.

De optocht tijdens koningsdag in De Kwakel - Foto: Jessie Eickhoff

Door alle versierde kinderfietsjes oogt het plein in mum van tijd oranje, rood, wit en blauw. De fanfare lijkt dat als teken te beschouwen om van start te gaan. De muzikanten slaan met hun stokken op hun trommels, waarna ouders en kinderen een rij achter hen vormen. De kinderen fietsen achter de fanfare aan en ook de ouders lopen mee.

Als de optocht door de Kwakel klaar is, beginnen de spelletjes voor de kinderen. Er is een zandbak voor de kleintjes en een springkussen voor de wat oudere kinderen. De meesten doen mee aan 'de spelen' en strijden in groepjes tegen elkaar. Zo zijn er twee races: één met skelters en een met een enorme opblaasbare skippyrups.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Kwakelse kinderen doen mee aan de kinderspelen - Foto: Jessie Eickhoff

Als de spelen zijn afgelopen, krijgen de kinderen een lekkernij. "Ik vond het niet leuk dat we alles hebben verloren zowat", vertelt een jongen met een grijns op zijn gezicht en een ijsje in zijn hand. Een ander meisje met vlaggetjes op haar gezicht en linten in het haar heeft dit jaar vooral aangemoedigd. "Het is altijd gezellig hier op koningsdag", vertelt ze.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]