Ga naar Content

Imkers evacueren bijen na vandalisme in PARK21: "Paleis zonder inwoners"

Het zogeheten 'bijenpaleis' in PARK21 in Hoofddorp is vorige week flink onder handen genomen door vandalen. Er zijn ruiten ingetikt en er is geprobeerd de kasten in de fik te steken. Voorbijgangers ontdekten de schade en lichtten de imkersvereniging Haarlemmermeer in. 

Gesloopt bijenpaleis - Foto: Eigen foto

De imkersvereniging heeft direct actie ondernomen, en de vernielde bijenkasten voor de zekerheid naar een veilige omgeving gebracht. "Straks lukt het iemand om de kasten wel in de fik te steken, dan zijn we verder van huis.", zegt bestuurslid Monique Klemann.

De kasten zijn verplaatst naar de plek waar de imkersvereniging is gevestigd, waar de bijen achter hekken staan, zodat niemand er (makkelijk) bij kan komen. 

De vereniging heeft na het ontdekken van de ravage aangifte gedaan van vandalisme, bevestigt een woordvoerder van de politie Haarlemmermeer. 

Trieste bedoening

De voorbijganger die de vernielingen opmerkte, laat daar geregeld haar hond uit. "Toen ik langs het Bijenpaleis liep, zag ik dat alle ruiten waren ingetikt en er allemaal zooi omheen lag. Ik vind het heel erg triest dat iemand dit doet", zegt Mieke. 

Imkersvereniging Haarlemmermeer, die het Bijenpaleis onderhoudt, vindt het een spijtige situatie. "Heel vervelend dat het Bijenpaleis nu niet meer bewoonbaar is. Er staat nu een paleis zonder inwoners", aldus Monique Klemann.