Ga naar Content

'Kwark etende' Tesla-bestuurder betrokken bij ongeluk op N9

Op de N9 ter hoogte van Bergen heeft een ernstig ongeluk plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een elektrische auto. Het is onduidelijk wie de veroorzaker is, mogelijk ging het mis doordat de elektrische auto op automatische piloot stond. Door het ongeluk is de N9 deels afgesloten voor verkeer. 

Foto: Inter Visual Studio

Op de N9 ter hoogte van Bergen heeft vanochtend rond 07.50 uur een ernstig ongeluk tussen een vrachtwagen en een elektrische auto plaatsgevonden. De ravage door de botsing is enorm. De bestuurder van de elektrische auto was volgens een agent kwark aan het eten, laat een fotograaf die aanwezig is aan NH weten.

Of de auto daadwerkelijk op de automatische piloot-stand stond, kan de politie niet aan NH bevestigen. “In het kader van het onderzoek kunnen wij daar geen verdere inhoudelijke uitspraken over doen.”  

Ravage

Door het ongeluk en de ravage is de N9 tussen Alkmaar en Den Helder tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. De bestuurder van de elektrische auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenbestuurder kwam met de schrik vrij.  

Discussie

De autopilootfunctie van Tesla is al geruime tijd onderwerp van discussie, vanwege de mogelijkheid op ongelukken. Tesla beweert dat hun autopiloot veiliger is dan menselijke bestuurders, maar critici betwijfelen dat.

Volgens criticasters zou de functie ertoe leiden dat bestuurders minder goed op letten en niet adequaat genoeg kunnen reageren bij onverwachte verkeerssituaties. 

Foto: Inter Visual Studio
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.