Start van hoofdcontent

Hilversum

nl

Geld op spoor na mogelijke overval in Hilversum, politie zoekt drie verdachten

20 april 2023, 18.10 uur · Aangepast 20 april 2023, 18.38 uur · Door Redactie 't Gooi

Op het spoor bij de Noorderweg in Hilversum heeft korte tijd geld gelegen. Vermoedelijk zijn drie mannen die mogelijk een overval hebben gepleegd de pakketjes met geld verloren nadat ze op de vlucht sloegen. 

Foto: Plaats delict Noorderweg Hilversum - Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Een getuige ziet rond 15.45 op de Noorderweg drie mannen in een auto met bivakmutsen langsrijden en belt de politie. De auto stopt bij het spoor en de drie mannen springen uit de auto. Ze rennen over het spoor. Tijdens het rennen verliezen ze onderweg verschillende pakketjes met geld. Tijdens hun vlucht stelen ze op gewelddadige wijze een scooter van een voorbijganger, aldus de getuige. 

De politie kan niet bevestigen of er een overval is geweest, maar is wel op zoek naar drie donkergetinte mannen tussen de 18 tot 20 jaar. Het drietal is voor het laatst gesignaleerd in de omgeving van de Diamantstraat, meldt de politie. Allemaal hadden ze donkerblauwe of zwarte kleding aan. 

Vluchtauto

Volgens buurtbewoners zou de blauwe auto achter het politielint gebruikt zijn als vluchtauto voor het plegen van een overval. 

Een intercitytrein heeft hoogstwaarschijnlijk door de situatie een half uur stil gestaan vlak voor station Hilversum Mediapark. In de trein werd volgens een getuige omgeroepen dat er geld op het spoor lag. Daardoor kon de trein niet verder rijden. De trein kwam vanuit Amsterdam Centraal.

Het geld dat de drie mannen verloren, is inmiddels van het spoor gehaald en meegenomen voor onderzoek. Het treinverkeer is enige tijd gestaakt, maar is inmiddels weer hervat. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]