Ga naar Content

25-jarige man bedreigd in Oosterblokker bij overval, politie zoekt drie verdachten

Een 25-jarige man uit de gemeente Drechterland is gisteravond bedreigd in Oosterblokker. Toen het slachtoffer bij zijn woning aan de Eenhoorn kwam zag hij drie onbekende mannen staan, die hem bedreigden met een voorwerp dat mogelijk een vuurwapen is. De 25-jarige man raakte niet gewond. De politie zoekt naar camerabeelden en getuigen.

Foto: Foto ter illustratie

De drie verdachten stonden gisteravond rond 18.40 uur in de Eenhoorn in Oosterblokker, toen de man thuis kwam. Op het moment dat hij zijn woning binnen wilde stappen werd hij door twee mannen belaagd.

Een van van hen richtte daarbij een mogelijk vuurwapen op het slachtoffer. De Oosterblokker probeerde deze van zich af te schudden, en sloeg daarbij één van de verdachten in het gezicht. Hierna zijn de verdachten in een nog onbekende richting gevlucht.

De politie heeft onderzoek gedaan, maar kon de verdachten bij de zoektocht niet vinden. De 25-jarige man raakte niet gewond bij dit incident, maar is wel erg geschrokken.

Signalement verdachten

Er wordt gezocht naar drie verdachten, waarvan een duidelijk signalement ontbreekt. Een verdachte heeft een donkere huidskleur en droeg tijdens de bedreiging zwarte handschoenen en een zwarte jas. De ander heeft een lichte huidskleur, en droeg een grijze broek. 

De politie is op zoek naar getuigen en hoopt op camerabeelden uit de buurt waarop de verdachten staan.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]