Ga naar Content

Ondanks oplossing gaat 'Mokum in Medemblik' niet door vanwege tekort agenten

Het muziekspektakel 'Mokum in Medemblik' gaat dit jaar weer niet door, omdat de politie kampt met onderbezetting. Hoewel horecaondernemers nog met een oplossing kwamen - het inzetten van gecertificeerde beveiligers op eigen kosten - ziet de gemeente Medemblik daar tóch vanaf.

Foto: Wikiemedia Commons / Dolfy

Door onderbezetting bij de politie zet de gemeente Medemblik een streep door 'Mokum in Medemblik', dat op 18 mei gehouden zou worden.

Een klap voor de horeca in Medemblik - ze hebben twee coronajaren achter de rug. Om het evenement toch door te laten gaan, bedacht de organisatie een oplossing: het inzetten van gecertificeerde beveiligers op eigen kosten.

Toch ziet de gemeente Medemblik af van de voorgestelde oplossing. Op advies van de politie en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord wordt er geen vergunning verleend, omdat het evenement als een 'verhoogd veiligheidsrisico' wordt gekwalificeerd.

Burgemeester Dennis Straat: "Gebrek aan voldoende capaciteit om een eventuele inzet te garanderen ontbreekt. De kermissen in Wognum en Hoogkarspel en de extra drukte die op Hemelvaartsdag te verwachten is, zijn hier debet aan." De organisatie was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]