Ga naar Content

Brandbom tegen voordeur woning Middenbeemster gegooid

In Middenbeemster, aan de Groenveld, is vannacht rond 3.00 uur een brandbom tegen een voordeur gegooid. Daardoor is brand ontstaan. De voordeur is zwaar beschadigd, en volgens getuigen is de woning onbewoonbaar geworden. Eerder deze week waren er ook al drie schietpartijen in de gemeente. 

Foto: NH Nieuws / Michel Gijselhart

Volgens diezelfde getuigen zouden buurtbewoners vannacht wakker zijn geschrokken van meerdere harde knallen. Een aantal omliggende woningen zou ontruimd zijn wegens explosiegevaar.

De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. In de brief die buurtbewoners die niet thuis waren hebben gekregen, in handen van NH Nieuws, staat dat de explosie is veroorzaakt door een brandbom. Daarin roept de politie mensen onder andere op zich te melden als ze denken iets gezien te hebben, of als ze beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera hebben. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: GLOCALmedia

Volgens NH-verslaggever Michel Gijselhart zijn buurtbewoners aangedaan door de gebeurtenissen in hun wijk. Zo vertelt een vrouw dat ze haar jonge dochter thuis heeft gehouden van school nadat het kind wakker was geworden van de explosie vannacht. Mensen begrijpen niet wat er aan de hand is in hun anders zo rustige buurtje.

Vierde incident

Deze explosie is het vierde incident in vier dagen tijd dat zich afspeelt binnen de gemeente Purmerend. In Purmerend zelf werden twee woningen beschoten, en in Middenbeemster, op 200 meter afstand van deze explosie, werd ook een schietpartij gemeld. 

De politie liet gisteravond naar aanleiding van het derde incident weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de relatie tussen de drie schietpartijen. Of deze explosie ook meegenomen wordt in dat onderzoek is nog niet duidelijk.