Start van hoofdcontent

Westzaan

nl

Zeer grote brand in opslag cacaobedrijf op industrieterrein in Westzaan

12 april 2023, 18.48 uur · Aangepast 12 april 2023, 21.59 uur · Door Redactie

Op een industrieterrein aan de Achterspring in Westzaan is woensdagavond rond 18.15 uur brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij, grote zwarte rookpluimen hangen boven het gebied. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.

Foto: Brand Westzaan - Inter Visual Studio / Sander Disselköter

De brandweer is met veel man uitgerukt naar de brand en is nog volop in strijd met het vuur, laat Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland weten. Zeker honderd man sterk is de brand aan het bestrijden. Daarbij worden kranen gebruikt om van zo'n twintig meter hoogte te blussen. Ook wordt een drone ingezet om van bovenaf te kunnen zien waar het vuur het ergst laait. 

Brand Westzaan - AS Media

Er komt veel rook vrij bij de brand. Mensen worden gevraagd niet op het incident af te komen en de hulpdiensten de ruimte te geven. Omwonenden worden verzocht ramen en deuren gesloten te houden. Tot ver buiten het gebied ontvangen mensen een NL-Alert, dat al meerdere keren is verstuurd. 

Cacao-opslag

De brand woedt in een opslag voor cacao. Medewerkers van het bedrijf deden zelf melding van de brand. Vooralsnog lijken er geen gewonden te zijn. Vermoedelijk is de brandweer nog uren bezig het vuur onder controle te krijgen.

Foto: Brand Westzaan - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]