Ga naar Content

Veel onbekend over Katwijkse ziekte: "Niemand in mijn familie werd ouder dan 52 jaar en nu heb ik het zelf ook"

De 34-jarige Mandy uit Beverwijk heeft net als haar inmiddels overleden moeder, tante en oma de Katwijkse ziekte. Een erfelijke aandoening die maar zelden voorkomt. Mensen overlijden veelal op middelbare leeftijd door één of meerdere hersenbloedingen. 

Zo ook de familie van Mandy. De farmaceutische industrie heeft nog geen medicijn gevonden en Mandy wil daarom samen met haar zussen Jacky en Robin via een sponsorloop geld inzamelen voor meer onderzoek. Verslaggever Koen Bugter spreekt in bovenstaande video met de zussen en vraagt zich af: hoe is het om met de kennis dat je door ziekte waarschijnlijk niet oud wordt te leven?

De zussen Mandy, Jacky en Robin willen meer onderzoek naar de Katwijkse ziekte zodat er een medicijn gevonden kan worden, want die is er nog niet. Zij doen daarom op 13 mei mee aan een tien kilometer lange sponsorloop tijdens de Kattukse brainweek en organiseren zelf ook nog op 6 mei een tocht in de omgeving van Utrecht. Je kunt volgens de zussen 'nog meedoen aan de wandeling en doneren voor onderzoek naar de Katwijkse ziekte'. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]