Ga naar Content

Twee nieuwe aanhoudingen voor dreigmail over bloedbad op Zaanse school

De politie heeft vandaag tweede nieuwe personen aangehouden op verdenking van het sturen van dreigmail aan een middelbare school in Zaandam. Het gaat om minderjarige jongens uit Zaandam. In totaal zijn er nu drie verdachten. 

Foto: NH Nieuws

In de mail van maandagavond stond dat het Pascal Zuid, aan de rand van de wijk Poelenburg, 'naar de kanker gaat' en er zouden bebloede mensen op de grond liggen. Dit wordt de ergste dag van je leven, aldus de e-mail, waarvan online foto's rondgaan. 

Ook zou in de bijlage een foto hebben gezeten met daarop een pistool en een briefje. Later ging er nog een bericht rond met dreigende teksten. Het zorgde voor veel onrust: drie scholen besloten woensdag hun deuren een dag dicht te houden en waar mogelijk online les te geven.

'Onderzoek gaat verder'

Dinsdagavond 4 april is een minderjarige jongen uit Zaandam gearresteerd op verdenking van het sturen van de mails. Zijn advocaat meldde aan NH dat hij ontkent iets te maken te hebben met de bedreiging. Na een verhoor is hij door de politie vrijgelaten, maar nog wel verdachte in de zaak. "Zijn rol wordt onderzocht", aldus een woordvoerder zojuist.

Nu dus twee nieuwe arrestaties. Een woordvoerder van de politie meldt dat de jongens minderjarig zijn, uit Zaandam komen en worden gehoord door de politie. "Zij zitten in beperkingen." 

Lees ook

Dat betekent dat ze met niemand contact mogen hebben, behalve hun advocaat. "Het onderzoek van de politie naar wie verantwoordelijk is voor een digitale bedreiging aan het adres van een Zaanse onderwijsinstelling gaat verder."

In Huizen is afgelopen week ook een school gesloten omdat er dreigpost was verstuurd. NH heeft de inhoud van de vermeende bedreigingen in Zaandam voorgelegd aan de directie, maar die zegt dat geen overeenkomsten zijn. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.