Ga naar Content

Overtoom steekt loftrompet voor topscorer Plet: "Hij was wel zenuwachtig"

Telstar verloor vanavond in eigen huis met 3-2 van Jong Ajax, maar na afloop was er alsnog een klein feestje voor Glynor Plet. De spits staat dankzij zijn twee doelpunten nu op 87 goals en komt daarmee op gelijke hoogte met Sander Oostrom als topscorer aller tijden van Telstar. "Hartstikke knap en zeer verdiend", zei teamgenoot Tom Overtoom na afloop. 

Tom Overtoom is lovend over Glynor Plet - NH Sport

Plet kwam na 67 minuten in het veld en deed gelijk wat zijn ploeggenoten niet konden: scoren. "We hebben genoeg kansen gehad. Zeker de eerste helft. Maar dat is de voetbalwet. Als je ze niet zelf maakt, dan vallen ze aan de andere kant", aldus Tom Overtoom over de wedstrijd. 

"Als je de play-offs wil gaan halen, dan moet je wel jezelf gaan belonen"

Telstar-middenvelder Tom Overtoom

"Zolang je kansen creëert, vind ik niet dat je moedeloos moet worden", gaat Overtoom verder. "We willen dit seizoen echt wat gaan halen. En als je de play-offs wil gaan halen, dan moet je wel jezelf gaan belonen. En dan moet je de kansen gaan afmaken."

Tekst gaat verder onder de video. 

Tom Overtoom zag Telstar te veel kansen missen - NH Sport

Telstar-trainer Mike Snoei kon zich vinden in de analyse van Overtoom dat zijn ploeg zichzelf te kort had gedaan. "We moeten afdrukken en de tegenstander op de knieën krijgen. Die bal van Giousis op de paal moet erin. David Min, Boussakou, Rein Smit. Allemaal kansen gehad, maar missen doen ze niet expres natuurlijk", aldus Snoei. 

Mike Snoei blijft genieten van Glynor Plet - NH Sport

Lees ook