Ga naar Content

Corrie haalt internationale rolstoeldanswedstrijd naar Amstelveen: "een nieuw leven"

Dit weekend ziet de Amstelveense Corrie van Hugten haar grote droom uitkomen. Als pionier van het rolstoeldansen wereldwijd mag ze rolstoeldansers uit 22 landen ontvangen in haar eigen woonplaats. Sporthal De Meerkamp in Amstelveen is namelijk het toneel van de 'World Para Dance Sport International Competition.' 

Corrie haalt internationaal rolstoeldanstoernooi naar Amstelveen - NH Nieuws

Zelf kwam Corrie op haar 32e in een rolstoel terecht. Voor die tijd had ze haar hele leven gedanst. "Toen wilde ik het graag in de rolstoel doen", vertelt ze aan NH. Maar Corrie werd in die begintijd verre van serieus genomen. "Mensen zeiden: 'je benen zijn niet meer zo best, dus nu is je hoofd ook niet in orde." Ze plaatst haar handen op haar hart. "Maar de muziek voel ik hier en die zit bij iedereen op dezelfde plaats."

"Voor hen is dat echt om te laten zien wat ze wél kunnen en niet dat er aandacht aan hun handicap wordt besteed"

Corrie van Hugten - pionier rolstoeldansen

Nu inspireert Corrie andere dansers met een handicap om de dansvloer op te gaan en dat doet ze goed. "Voor hen is dat echt om te laten zien wat ze wél kunnen en niet dat er aandacht aan hun handicap wordt besteed."

Een van de deelnemers is Ilona Brugman uit Aalsmeer. Toen zij de diagnose MS kreeg, piekerde ze er niet over om haar grote liefde los te laten. Ze doet regelmatig mee aan dit soort grote internationale rolstoeldanswedstrijden. "Het is een stukje van je oude ik, voordat je ziek werd, maar ook weer het gevoel om op muziek te kunnen dansen en je helemaal te kunnen geven."

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het koppel uit Aalsmeer - Foto: NH Nieuws

Corrie straalt bij elke danser die de vloer betreedt. "Als ik al die blije gezichten zie, voel ik me heel blij dat ik ondanks mijn handicap eigenlijk een heel nieuw leven heb kunnen beginnen."

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook