Ga naar Content

Stationskat Brammetje mogelijk ontvoerd: "Z'n eetbak was nog helemaal vol"

De in Weidevenne en omgeving wereldberoemde stationskat Brammetje is spoorloos. Twee ooggetuigen melden aan NH dat Brammetje woensdagochtend vroeg door een onbekende man is meegenomen. “Normaal eet Brammetje altijd heel veel, maar woensdagavond was zijn eetbak onaangebroken”, vertelt baasje Anneke Rost.    

Waar is kater Bram? - NH Nieuws

Janet Kuperus-Kerpentier werkt bij de NS en ziet Brammetje daarom al jaren rondhangen op station Purmerend-Weidevenne. Zo ook gisterochtend vroeg, zo rond 6.00 uur. Ze ziet Brammetje op schoot zitten bij een vrouw. De vrouw heeft een kind in een kinderwagen bij zich en naast haar staat een man. Hij lijkt erbij te horen.

Janet vertelt: "Op het moment dat de vrouw opstaat en de kat vast blijft houden, houd ik het in de gaten. Ik zie dat de vrouw richting de trap en lift loopt en daar de kat overhandigt aan de man. Deze man sprint vervolgens met kat van de trap en stapt iets verderop een soort grijze sportwagen in en rijdt weg. De vrouw loopt terug en stapt vervolgens de trein in met de kinderwagen."

Kuperus-Kerpentier spreekt de vrouw aan, maar die kijkt haar wazig aan alsof ze haar niet begrijpt. "Ook in het Engels gaf ze geen antwoord op mijn vraag. Vervolgens heb ik gezegd dat ik heb gezien wat er is gebeurd en dat de kat terug moet komen." Bij het volgende station gaat Kuperus-Kerpentier op zoek naar de vrouw, maar kan haar niet meer vinden. Ze stuurt direct een bericht via de Facebook-pagina van Brammetje om de familie Rost te waarschuwen.

 

Tekst gaat verder onder de foto

Medewerker Janet van de NS met Bram op station Weidevenne - Foto:

Ooggetuige 

Het baasje van Brammetje plaatst woensdagavond een bericht op zijn Facebook-pagina, waarin ze vraagt of mensen iets hebben gezien. Al snel meldt Conny Otte-Hoek zich. Zij pakt zo’n drie keer per week de trein vanaf station Weidevenne: "Het was nog stil op het station. Er kwamen een man en vrouw aanlopen met een kinderwagen. Zij had een kat onder haar arm. Ik dacht meteen: 'Wat is dat nou, is dat Brammetje?'" 

Conny besluit om het even aan te kijken. "Je denkt niet meteen aan een ontvoering. Ik weet dat hij baasjes heeft, maar ik weet niet hoe die eruit zien. Ik dacht misschien moet hij wel naar de dierenarts."   

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]