Ga naar Content

Vier mannen aangehouden na bankhelpdeskfraude op 71-jarige Heilooër

Er zijn vier mannen aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude op een 71-jarige man uit Heiloo, dat laat de politie vandaag weten. De verdachten zijn tussen de 19 en 25 jaar oud en komen uit Badhoevedorp en Amsterdam.

Foto:

Eerder werd het slachtoffer door iemand gebeld die zich voordeed als een werknemer van een fraudedesk en 'waarschuwde' de man. Volgens hem zouden er op zijn bankrekening verdachte transacties te zien zijn. Zijn geld kon hij veiligstellen door het naar een 'kluisrekening' over te maken. Ook moest er iemand langskomen om de bankpassen op te halen. 

Gepakt

Niet veel later verscheen een verdachte bij het slachtoffer thuis. De passen werden overhandigd en hij vertrok. Hij vertrouwde dit niet en ging achter de man aan. Toen hij vroeg om legitimatie, maakte de verdachte zich uit de voeten. Met behulp van een omstander op de fiets kon hij toch gepakt worden. De politie werd gebeld en hielden de 19-jarige Badhoevedorper aan.

Verder politieonderzoek zorgde voor nog drie arrestaties van een 21-jarige, 22-jarige en 25-jarige uit Amsterdam. Ze zitten vast en zullen verhoord worden.