Ga naar Content
Gooi

Schok groot na drama in Huizen: buurt legt bloemen voor overleden peuter (2)

4 april 2023, 12.18 uur · Aangepast 5 april 2023, 00.38 uur
Door: Rosanne van Veen · Foto:

De tragische dood van de peuter in Huizen, die gisteren overleed nadat hij in het water belandde, hakt er flink in in de buurt. De flat waar de ouders van de peuter wonen, de sloot waar het drama plaatsvond en de naastgelegen peuterspeelzaal zijn een verdrietig aangezicht. Buurtbewoners en andere mensen leggen bloemen. 

Er werd gisteren groot alarm geslagen nadat er een melding kwam over een 'persoon te water'. Tientallen brandweermensen, ambulancepersoneel, agenten en een traumahelikopter kwamen voor hulp aan het slachtoffer. De hulp mocht niet meer baten. 

Al snel bleek dat het om een kind zou gaan. Er werd meteen een verband getrokken met de nabijgelegen peuterspeelzaal.

Bezorgde moeders

Bezorgde moeders die zich rondom het incident verzamelden, besloten hun kinderen op te halen. "Mijn kind is daar vandaag voor het eerst, ik ga haar gelijk halen", zei één van de moeders gisteren terwijl zij met andere moeders staat te kijken naar het treurige beeld van een ambulance die wordt afgeschermd, aan de rand van de sloot. 

Tekst gaat verder onder de foto. 

Slotplaats Huizen - Foto: Inter Visual Studio

Nog veel onduidelijk

Er is nog veel onduidelijkheid over hoe het jongetje in het water terecht is gekomen. Er doen verschillende verhalen de ronde in de buurt. Woordvoerder Leonie Loupias van kinderopvang Huizen geeft aan dat aandacht en medeleven nu uitgaat naar de ouders, betrokkenen en medewerkers. Verder wil de kinderopvang het politieonderzoek, dat nog bezig is, afwachten. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]