Ga naar Content

Gerelateerde videos

Wippen is belangrijker dan winnen

Tegels eruit, groen erin. Het NK Tegelwippen is weer begonnen. Wat drie jaar geleden begon als een ludieke strijd tussen Amsterdam en Rotterdam is uitgegroeid tot een landelijk evenement. Inmiddels zijn er 4,3 miljoen tegels verwijderd. Gemeenten hebben nog tot en met eind oktober de tijd om mee te doen. Vorig jaar won Hollands Kroon in de categorie kleine gemeenten. "Maar wippen is belangrijker dan winnen", zegt Remco Moen Marcar, mede oprichter van het NK Tegelwippen.

Door betegelde tuinen kan regenwater niet weg en ontstaat hittestress - Foto:

Door het weghalen van tegels uit tuinen wordt Nederland klimaatbestendiger, vertelt Moen Marcar in het televisieprogramma Pak An Groen. "Het gaat steeds harder regenen en dat water moet ergens naar toe. Daarnaast wordt je een gelukkiger mens als je uitkijkt op groen. Elke tegel die je weghaalt is potentieel groen geluk." Bovendien zorgen tegels in de zomer voor hittestress. Ze nemen warmte op en stralen die af naar onze huizen. Daarom is het in de stad altijd een paar graden warmer. 

Pak an Groen

Om de klimaatverandering te lijf te gaan komen steeds meer Noord-Hollanders in actie. Inwoners veranderen hun leefwijze, kopen verantwoord en isoleren hun huis. Ondernemers zien kansen en slaan nieuwe wegen in met duurzame producten en diensten. In het programma Pak An Groen kun je het iedere dinsdag zien op TV.

Reageren? Stuur een mail naar [email protected]