Start van hoofdcontent

Bergen

nl

Schoorls bos(je) te koop voor 3,5 ton: "Het is een stukje rust"

31 maart 2023, 18.00 uur · Door Jeroen Langenhof

Met een grootte van zo'n achtduizend vierkante meter, zeg maar ongeveer anderhalf voetbalveld, is het geen oerwoud waarin je hopeloos kan verdwalen. Mocht u niettemin nog ergens drieënhalve ton hebben liggen, zou u toch maar mooi bezitter kunnen worden van uw eigen bos. De huidige eigenaar kocht het ooit om het mooie uitzicht vanuit zijn woning veilig te stellen maar wil er nu vanaf.

In Schoorl is een bos te koop voor drieënhalve ton - NH Nieuws

Op het stukje grond, dat pal naast het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen ligt, staan vooral zomereiken, maar ook esdoorns, berken en populieren. Volgens de brochure van de verkopend makelaar betreft het een paradijs voor vele vogels, insecten, egels en eekhoorns. Bovendien zouden er in het najaar prachtige kleuren zijn aan te treffen alsook de mooiste paddenstoelen. 

Drieënhalve ton? Dat is helemaal niks voor zo'n mooi stukje bos

Actieve sportieveling

Geen bouwgrond

Een jogger die zojuist een rondje heeft gerend, verbaast zich over de vraagprijs. "Drieënhalve ton? Dat meen je niet", aldus de sportieveling. "Dat is helemaal niks voor zo'n mooi stukje bos." Overigens wordt het enthousiasme al snel iets minder als hem duidelijk wordt dat het geen bouwgrond betreft. "Tja, als ik wil joggen ga ik gewoon hier de natuur in. Dat is gratis."

"Er groeien hier allerlei beschermde plantjes zoals daslook"

buurvrouw van het te koop staande bos

De tachtigjarige Kees Bakker woont al even zolang pal een het stukje bos. "Ik ben hier geboren en getogen", vertelt Bakker. "Mijn neef, die hier vroeger naast woonde, kocht het bos ooit voor het uitzicht. Het is een stukje rust." Zijn buurvrouw is er niet helemaal gerust op nu het bosperceel te koop staat. "Er groeien hier allerlei beschermde plantjes zoals daslook", vertelt ze. "Maar dat vertellen ze er niet bij in de brochure." Ze vertelt dat ze in haar vrije tijd ervoor zorgt dat de wandelpaden een beetje netjes blijven. "Maar als er straks een nieuwe eigenaar is, zoeken ze daar maar een ander voor!"

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]